Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Project

Wandelende Bomen maken Groene Karavaan en Pop-Up Park

Geplaatst op 2 juli 2024, 09:51 uur
Illustration

Op zaterdag 21 september maakten de Wandelende Bomen hun debuut tijdens het Festival de Verwondering. Vanaf 21 september reist de Groene Karavaan door de stad. Op aanvraag komen ze ook naar jouw buurt! Wil je een stenige plek vergroenen? Of wil je een gezellige plek maken voor ontmoeting? De Wandelende Bomen kunnen korte of langere tijd als pop-up parkje in jouw buurt verblijven. 

Gouda Bruist en STADSKANT zijn het initiatief van de wandelende bomen gestart om op een ludieke manier aandacht te vragen voor vergroening, klimaatadaptie en biodiversiteit in de stad. En om bij te dragen aan verbinding in de buurt.

Hoe werkt ‘t?
Bomen en struiken zitten in bakken met wielen die je als een kruiwagen kunt voortduwen. Op het moment dat ze niet ‘wandelen’ zijn het groene ontmoetingsplekken. Er zijn 10 bomen beschikbaar die samen een parkje kunnen vormen. Voor een activiteit kun je één of meer bomen aanvragen. Een activiteit kan een dag zijn, enkele weken of zelfs maanden. Bijvoorbeeld voor een groene actie, het maken van een ontmoetingsplek, als decor voor een optreden, als aankleding bij een evenement of als zitplekken bij een voorstelling. Bewoners ontmoeten elkaar hier spontaan of komen samen voor een activiteit. Heb je een idee of een initiatief? Neem contact met ons op! 

Periode
De maanden maart t/m oktober zijn het meest geschikt voor activiteiten met de Wandelende Bomen. In de winter zijn ze kaal. Als de bomen te groot worden voor de bakken krijgen ze een permanente plek in Gouda en begint de cyclus opnieuw met jonge boompjes.

Oorsprong
Het idee voor de wandelende bomen komt uit Stuttgart (‘Wanderbaumallee Stuttgart’) en is inmiddels toegepast in meerdere Duitse steden. 

Initiatief en sponsors van de Wandelende Bomen
De wandelende Bomen is een initiatief van Gouda Bruist en Stadskant met dank aan:
- de initiatiefgroep Wandelende Bomen
- 120 supporters via de geslaagde crowdfundingactie Wandelende Bomen
- de bouwers van de boombakken
- GoudApot
- Gemeente Gouda
- Federatie Gouda
- VSBfonds

Wil jij een aanvraag doen voor jouw buurt of voor een evenement of lijkt het je leuk om te wandelen met een boom? Stuur ons een bericht via mail@wandelendebomen.nl 

Foto: Astrid den Haan

thema 
water en groen, recreatie & toerisme, creatief, kunst/ cultuur(-historie), natuur, leefbaarheid, gezondheid/ bewegen
Init.
Illustration
 

Laatste 2 projectupdates Toon alle 8 projectupdates

Mascha Bom

Project volgens planning

De bomen zijn besteld, een aantal boombakken is al klaar en de eerste aanvraag voor een buurt-oase alias pop-up park is al gedaan door bewoners van de Cappenersteeg. Een deel van de bomen zal daar na Festival de Verwondering een aantal maanden een plekje krijgen. Op de Cappenerhof worden de bomen me...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Mascha Bom

Project volgens planning

De Wandelende Bomen hebben hun debuut gemaakt tijdens Festival de Verwondering! De karavaan van 10 bomen wandelde zaterdag 21 september door de binnenstad van Gouda en had veel bekijks. Er werden leuke gesprekken gevoerd en je kon er lekker op zitten. Meer foto's zullen volgen. Hier alvast een voorp...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina