organisatie

Present Gouda - Sociaal Tuinieren

Non-profit

Stichting Present Gouda
Op tal van plekken in Nederland zijn we Present. We hebben tientallen lokale stichtingen, zo ook in Gouda. Al vele vrijwilligers vonden via ons hun weg naar kortdurende projecten in hun eigen buurt of regio. Hun werk vormt een welkome aanvulling op de bestaande professionele hulpverlening. Daarbij is zo’n project doorgaans voor de hulpgever en de ontvanger verrijkend.
Via Present Gouda komen we bij vele mensen over de vloer. Tal van vrijwilligers gaan via ons voor een dag of dagdeel aan de slag. Opruimen, schoonmaken, schilderen, tuinieren of gewoon een bakje koffie en een luisterend oor. Het kan allemaal via Present.
Als Present Gouda maken we deel uit van een landelijk netwerk. Het hoofdkantoor van Present Nederland met enkele betaalde krachten en vrijwilligers staat in Amersfoort. 


Sociaal Tuinieren
Stichting Present is een organisatie die kwetsbare mensen helpt met klussen in en om het huis. Zij zijn op lokaal niveau de aanjagers en uitvoerders van Sociaal Tuinieren. Sinds 2021 zijn al meer dan 25 vestigingen actief bezig met sociaal tuinieren, van Terneuzen tot Groningen. Iedere vestiging regelt zelf de financiering voor de projectdagen Sociaal Tuinieren. Present werkt graag samen met (lokale) vrijwilligersorganisaties, sociale wijkteams, woningbouwcorporaties, hoveniers en kwekerijen. Door de krachten te bundelen werken we sneller en effectiever aan een groener Nederland voor iedereen. Daarom zijn we partner van Stichting Steenbreek en zoeken we steeds naar interessante landelijke en lokale samenwerkingspartners.
https://sociaaltuinieren.nl

Deel dit: