Bericht

Zet het in je agenda: de Week van de Biodiversiteit

Geplaatst op 29 april 2024, 19:58 uur
Illustration
profile picture
Maribel van der Linden

Vind je een mooie, biodiverse natuur en een prettig microklimaat in Gouda belangrijk? Doe dan van 25 mei t/m 2 juni mee met de vele gratis natuuractiviteiten in de Week van Biodiversiteit in Gouda.

 

Een gezonde natuur met veel verschillende planten en dieren is niet alleen heel goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen, maar ook voor het klimaat in de stad.

Op de 'Internationale Dag van de Biodiversiteit' staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. In het verlengde hiervan organiseren KNNV Natuurvereniging Gouda e.o. en IVN IJssel en Gouwe samen met de gemeente een speciaal op Gouda afgestemde Week van de Biodiversiteit. Dit doen wij door diverse natuuractiviteiten in Gouda te organiseren.

Zo hebben we activiteiten van de Tuinambassadeurs op de kinderboerderij en GOUDasfalt over wat je in je eigen tuin kunt doen. We hebben avondexcursies zowel in de binnenstad als in de Goudse groengebieden en een gezellig biodiversiteits- en nachtvlindercafe op vrijdagavond. We sluiten de week op 2 juni af met een biodiversiteitsspeurtocht voor ouders met kinderen.

Het programma is bijna klaar. Ben je benieuwd naar het definitieve programma van de Week van de Biodiversiteit? We houden je op de hoogte via de website van de natuurverenigingen KNNV Natuurvereniging Gouda e.o. en IVN IJssel en Gouwe of volg de berichten in de pers en op onze socials. Ook op Buurtgroen Gouda zullen wij binnenkort het definitieve programma delen.

 

https://gouda.knnv.nl/

https://www.ivn.nl/afdeling/ijssel-en-gouwe/

 

 

Deel dit: