Activiteit

GoudaMaaktToekomst 2024

zondag 2 juni 2024 , 12:00 - 18:00 uur
Illustration

Festival Gouda Maakt Toekomst

Op zondag 2 juni 2024 van 12.00 tot 18.00 uur is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden! 

Tijdens dit gratis festival, dat in 2022 voor het eerst plaatsvond, vind je onder meer unieke kramen met hippe vintage, handmade en upcycle, fairtrade en ecologische producten. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud, van workshops die je klaarstomen voor de toekomst tot educatie en van kleinkunst tot innovatie. 
Ontmoet sprekers die hun tijd vooruit zijn, laat je meeslepen door muziek die je raakt en geniet van heerlijk (vegan) eten.

Gouda is een stad die vooral bekend staat om haar vele ambachten. Gouda Maakt Toekomst laat zien dat er juist nu veel (Toekomst)makers zijn die voorop lopen richting een duurzame toekomst. 
Kom 2 juni naar Gouda Maakt Toekomst en laat je inspireren hoe leuk, lekker en makkelijk het eigenlijk is om groen te doen!

Wat staat er zoal op het programma?
Muziek: Kom luisteren naar Roos Blufpand met haar Nederlandstalige electropop of naar Cigarbox die van oude sigarendozen instrumenten maakt en daar de mooiste klanken uit tovert. 

Straattheater: Op het festival is er iets heel bijzonders te zien, namelijk een gigantisch hamsterrad waar bezoekers in mogen rennen, waarbij ze hun eigen energie opwekken voor een plaatje dat ze zelf hebben uitgezocht.

Workshops en kunst & innovatie:
Doe mee met een natuurspeurtocht over het terrein of volg een cursus bodemleven door de makers van de documentaire ‘Onder het maaiveld’. Of een workshop Funky Flowers & Miniatuur Boomhutten of sieraden van klei uit de Hollandse IJssel. Voor de techneuten onder ons kun jij je eigen stad Gouda van de toekomst bouwen. En de hippe gasten van de Lepelaer die van zilveren theelepeltjes weer mooi ringetjes maken, combineren dit komend festival met Oud-Hollandse spelen.

Talks: Afval bestaat niet. Dus kom luisteren naar een gepassioneerde presentatie van Lisanne Addink over van ‘Trash toTreasure’ over Circulaire Economie. Met onder meer afdankertjes van de NS als perronborden en bekleding van treinbanken. Maar mis ook de nieuwe Klimaatburgemeester van Gouda Josefien de Bruin en onze wethouder duurzaamheid Michel Klijmij niet. Zij gaan met elkaar in gesprek en vertellen over nieuwe groene initiatieven in onze stad.  

Markt & food: 
Origineler krijg je het niet! Shoppen bij unieke kramen vol met hippe producten. En wanneer je trek krijgt is er een geweldig aanbod aan foodtrucks met heerlijk én verantwoord eten. Proef het verrassend Caribisch vegan menu van Miss Nice Banana of kies voor de biologische producten van Curcuma. Geniet van iets lekkers bij het BuitenBintje in hun stijlvolle verkoopkraam of een lekker kop koffie bij Zjee Café gemaakt van ecologisch verantwoorde bonen. Ook Gouwestrand staat bij ons op het festival.

NIEUW! Loterij: De loterij voor de toekomst! 
Dit jaar organiseren we een loterij ‘Lot voor de toekomst’. Met mooie prijzen voor onze bezoekers en een leuke humoristische moderator, wordt de loterij een gezellig, informatief en spannend afsluitmoment.

Kom 2 juni naar Gouda Maakt Toekomst en laat je inspireren hoe leuk, lekker en makkelijk het is om groen te
doen

Locatie
GOUDasfalt
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: