Update

Update bij Boomspiegelfeest 2023

Geplaatst op 30 augustus 2023, 13:19 uur
Illustration
Project volgens planning

Gouda doet mee met het boomspiegelfeest van 30 september tot 8 oktober. Daarom delen we 40 pakketten met planten uit aan inwoners die het saaie stukje grond rond de stam van een boom willen opfleuren. Weet u een boom die wel wat groen kan gebruiken? Laat het ons weten en ontvang een gratis plantenpakket tijdens de duurzame markt op 16 september in de Sint-Janskerk.

Groene boomspiegels hebben veel voordelen. Ze helpen bijen en vlinders, maken de straat beter klimaatbestendig, zijn mooi om te zien en brengen buren samen. Niet alleen een feestje voor de beestjes dus, maar ook voor buurtbewoners zelf. Want een boomspiegel aanplanten doet u niet alleen, maar samen met uw buren. Een boomspiegel aanleggen is makkelijk, iedereen kan meedoen. Tips hiervoor vindt u op de website van Maak Gouda Duurzaam.

Twijfelt u of de boomspiegel geschikt is? Doe de test op de website van Guerrilla Gardeners.

Boomspiegel aanvragen
Wilt u een plantenpakket voor een boomspiegel aanvragen? Dit kunt u doen via het aanvraagformulier Boomspiegel. Als u voor 11 september een aanvraag doet, dan kunt u op 16 september een gratis pakket met planten ophalen op de duurzame markt.

Voorwaarden
Bij het aanvragen van een boomspiegel gaat u akkoord met deze voorwaarden:

  • U plant de planten uit het plantenpakket in de boomspiegel.
  • U onderhoudt de boomspiegel en sluit hiervoor een Groen-moet-je-doen-overeenkomst af. Dit kan via de pagina Groen moet je doen. Geef bij uw aanmelding aan dat u meedoet aan het boomspiegelfeest.
  • De gemeente mag u mailen over de volgende zaken:
    1) Een herinnering voor het afsluiten van de Groen-moet-je-doen-overeenkomst; 
    2) Een vraag om een foto op te sturen van de boomspiegel. Deze foto’s kunnen wij gebruiken als reclame voor het boomspiegelfeest; 
    3) Praktische informatie over het boomspiegelfeest en het ophalen van het plantenpakket.

Met het Nationale Boomspiegelfeest werken Guerrilla Gardeners en Stichting Steenbreek samen met gemeenten om te zorgen voor meer groene boomspiegels.


Deel dit: