organisatie

Guerrilla Gardeners

Non-profit

Guerrilla Gardeners NL
Onze missie: grijze buurten veroveren en omtoveren tot groene oases!
En doe vooral zelf mee!
Sinds begin 2022 hebben we in Utrecht ons hoofdkwartier bij het Hof van Cartesius, een circulair gebouwde creatieve broedplaats. Hier werken we en geven we workshops.


Zo’n tien jaar geleden ontdekte ons teamlid Jenny het guerrilla tuinieren. Het paste perfect bij waar ze van houdt: concreet, met een zichtbaar resultaat en met de kracht van het collectief. Samen de schouders ergens onder zetten en écht impact hebben. Het paste ook mooi bij Jenny’s achtergrond; ze studeerde biologie en heeft voor veel milieuactie-organisaties gewerkt. Net als alle guerrilla tuinierders wordt Jenny blij van groen om zich heen: “Het voelt als het krijgen van een cadeautje om ergens in een stad een straatje tegen te komen met geveltuintjes en bloemen rond boomspiegels.”


Om ook in Nederland troepen van guerrilla gardeners te verzamelen, richtte Jenny de website guerrillagardeners.nl op. Je vindt hier verhalen over guerrillatuinieren, inspiratie, tips en een handige webshop. Met onze stichting organiseren we acties om jou te inspireren om zelf de schep op te pakken en je eigen buurt te veranderen in een bloemenzee.


Inmiddels bestaat er nu een beweging met guerrilla gardeners door heel Nederland. Duizenden mensen zijn betrokken. Guerrilla gardening kreeg door onze website en activiteiten op grote schaal navolging. Gemeentebeleid is toleranter geworden en stimuleert zelfs vaak de aanleg van geveltuintjes en het beplanten van boomspiegels!
Over een correlatie is alleen te speculeren …

Deel dit: