Activiteit

Online - Steenbreek Expert Meeting- Vogelvriendelijk beheer openbare ruimte

dinsdag 2 juli 2024 , 15:45 - 16:30 uur
Illustration

Steenbreek organiseert maandelijks een online expertmeeting. In slechts 45 minuten krijg je uitleg van een expert over een actueel onderwerp en is er ruimte om je vragen te stellen. De items die aan bod komen zijn divers en gericht op professionals, maar ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden.

Het jaar 2024 is door Vogelbescherming Nederland en Sovon uitgeroepen tot het ‘Jaar van de huismus. Een huizenbroeder, maar voor zijn voedsel en veiligheid bijzonder afhankelijk van de beplanting in de bebouwde kom. En de huismus is daar niet de enige in. Veel geliefde tuin- en parkvogels kunnen in onze stedelijke omgeving alleen overleven als er gelaagde en gevarieerde beplanting te vinden is.

Maar wat is vogelvriendelijke beplanting nu precies, en hoe houden we daar rekening mee bij de inrichting en het beheer van onze openbare ruimte?

Gert-Jan Koopman, natuur-technisch adviseur bij Natuurpro, licht in samenwerking met Vogelbescherming Nederland toe waarom een herwaardering van de struiklaag zo belangrijk is. Daarnaast gaat hij in op de voordelen van streekeigen- en inheemse beplanting, en hoe je ecosystemen kunt versterken door aandacht te schenken aan de behoeften van vogels bij je beheerplannen.

Aanmelden

Meeting gemist? Na afloop kun je de Expert Meetings van 2024 hier terugkijken

Locatie
Online
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: