Activiteit

Eerste Goudse Voedselwandeling, zaterdag 22 juni, vanaf 11.00 uur

zaterdag 22 juni 2024 , 11:00 - 16:00 uur
Illustration

Eerste Goudse Voedselwandeling, zaterdag 22 juni, vanaf 11.00 uur.

Op zaterdag 22 juni vindt de eerste Goudse Voedselwandeling plaats. Een initiatief van Stadsakker Gouda, Hofstede Kloosterstein, Voedselbos Goudse Hout en Weilandklooster Gouda.

Tijdens de wandeling krijg je als wandelaars ‘onbespoten’ informatie over actuele ontwikkelingen op het gebied van voedselduurzaamheid. Zoals gezondere voeding, duurzame land- en tuinbouw, verantwoorde melkveehouderij en hoe belangrijk de natuur is voor je welzijn.

De Goudse Voedselwandeling - ca. 3 km - voert langs de deelnemende locaties. Op elke locatie is er een korte, inspirerende kennismaking. Ook is er ruimte voor vragen.

De wandeling begint en eindigt bij Hofstede Kloosterstein, Steinsedijk 3.

Er zijn 3 starttijden: 11, 13, en 15 uur.

Inschrijven kan via info@stadsakkergouda.nl (Geef meteen ook de gewenste starttijd aan)

Advies: trek stevige stappers aan, en kom zo mogelijk op de fiets naar de start.

Meer informatie:

Stichting Stadsakker Gouda

Is sinds 2023 actief op de vruchtbare uiterwaard tussen de Hollandse IJssel en Goverwelle. Hier verbouwen vrijwilligers (oogstgenoten) - samen met een professionele tuinder - verse groenten, fruit en kruiden. Van half mei tot eind november wordt wekelijks geoogst, op basis van een evenwichtig teeltplan.

Het eerste oogstseizoen (2023-2024) was snel uitverkocht. Volgend seizoen wordt de productie uitgebreid om nog meer ‘oogstgenoten’ te voorzien van een wekelijks verspakket.

Meer weten? Meedoen? Kijk op www.stadsakkergouda.nl

=====

Hofstede Kloosterstein

Een veehouderij in transitie. Met ruim 120 melkkoeien is Hofstede Kloosterstein scherp op duurzame ontwikkelingen. De melk van Hofstede Kloosterstein voldoet aan het ‘PlanetProof’ keurmerk. Daarvoor gelden strenge eisen wat betreft duurzaamheid en zorg voor de koeien. En er zijn meer uitdagingen voor een melkveebedrijf in deze tijd. Zij vertellen je er graag meer over op 22 juni. Meer info: www.hofstedekloosterstein.nl

=====

Voedselbos Goudse Hout

Verscholen in het oostelijk deel van het Goudse Hout. Hier werken vrijwilligers volgens de principes van permacultuur in en aan een mooie natuurlijke omgeving. Samen verbouwt men allerlei nuttige planten, struiken en bomen. Meer info: www.ivn.nl/afdeling/ijssel-en-gouwe/werkgroep-voedselbos-2/

=====

Weilandklooster

Het Weilandklooster biedt ruimte waar je op adem mag komen. Mooie plekken van bezinning, inspiratie en ontmoeting. Waar je kunt genieten van genoeg en oefenen in groen en duurzaam leven. Meer info: www.weilandklooster.nl/

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Documenten
Deel dit: