organisatie

Voedselbos Goudse Hout

Vereniging / club, Netwerkorganisatie

Sinds 2015 beheert het IVN IJssel en Gouwe in de Goudse Hout 0,3 hectare voedselbos volgens de uitgangspunten van de permacultuur. Elke vrijdagochtend van 9.00 - 12.00 uur zijn vrijwilligers welkom om een groen handje te komen helpen. Of om kennis te maken.


De inmiddels ruim 10 vrijwilligers werken wekelijks, het hele jaar, aan het ontwikkelen en steeds zelf voorzienender maken van het voedselbos. Ervan oogsten, maar ook onderhouden en verzorgen van de bodem, de oevers, de nestkasten en alles wat eetbaar is, brengt veel afwisselend werk en ervaring met zich mee. Genieten van en zorgen voor de omringende natuur hoort daar ook bij. De mooiste gesprekken ontstaan wanneer je samen de handen uit de mouwen steekt.


In de eerste helft van 2023 ontwikkelen we plannen om het Voedselbos uit te breiden naar 3,5 hectare. Wil je daar in mee besturen of organiseren? Dan maken we ook graag kennis met je.


Belangstelling om wekelijks mee te doen of mee te sturen op de nieuwe plannen? Neem dan contact op met de coördinatoren: Katja, David of Gerard. Een e-mail volstaat naar: voedselbos@ivn-ijsselengouwe.nl


 

Deel dit: