Dit project is gestopt
Project
Gestopt

Bijvriendelijkste buurt van Gouda

Geplaatst op 16 april 2023, 20:43 uur
Illustration

Gouda is al herhaald uitgeroepen tot bijvriendelijkste gemeente van Nederland.  Bij die erkenning gaat het alleen over het aantal 'restaurants' voor bijen dat wordt onderhouden door de gemeente (bloemrijke plekken en het beheer ervan). Maar zijn er genoeg 'kraamkamers' en 'relaxplekken'? In welke buurt van Gouda vind je ook echt de meeste bijen(soorten)? Daar gaan we een antwoord op vinden met als doel dat in alle buurten steeds meer bijen(soorten) kunnen eten, rusten en zich voortplanten.

Toelichting

We gaan voor dit project:

1.
Een Goudse bewerking voor bijen (en vlinders?) maken van het rapport 'Meetsoorten voor basiskwaliteit natuur'

2. 
Maandelijks een park of bijzondere plek uitlichten en publiceren met wat daar groeit en bloeit. Bewoners kunnen ook hun buurt maandelijks voordragen als bijvriendelijkste buurt via groen@achterwillens.eu.

3.
Buurtbij-ambassadeurs betrekken die ons project ondersteunen en verder willen uitdragen. Wil je buurt-bij-ambassadeur zijn, stuur dan een mail naar groen@achterwillens.eu.

4.
De gemeente Gouda vragen een jaarlijkse prijs bij-beste-buurt in te stellen

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Volwassenen
Gewenst resultaat 
Een maatstaf met uitkomsten over de toename van het aantal bijen(soorten) in de Goudse buurten
Een groeiend netwerk van betrokken buurt(en)bewoners die de zorg voor bijen habitats in de buurten samen met de gemeentelijke inspanningen realiseren.
Deel dit: