Dit project is afgerond
Project
Klaar

Crowdfundingcampagne voedselbos Gedeelde Weelde

Geplaatst op 27 oktober 2019, 15:56 uur

Wij, Berry, Corinne, John en Patricia, zetten ons in voor een natuurlijke manier van landbouw bedrijven, op 1 hectare weiland op fietsafstand van Gouda, in het buurtschap Ruige Weide. De eenzijdige weilanden in de polder zijn John niet biodivers genoeg. De permacultuurmoestuin van Corinne vraagt om op grotere schaal te worden uitgevoerd. Patricia houdt van spannende gerechten en wil anderen laten kennis maken met de plant-based mogelijkheden in de keuken van de toekomst. Berry ziet het voedselbos als een versterking van lokale economie en het maken van nieuw verbindingen in de streek om Oudewater van Woerden tot Gouda. We zijn een crowdfundingscampagne gestart op het platform Voorjebuurt.

We hebben tot 15 november de tijd om het volledige doelbedrag van € 9.500,- en zo de campagne te laten slagen.

Help mee de natuur te versterken en zorg voor een bijzondere oogst in de toekomst waar jij ook in kan delen.

Toelichting

Stichting Gedeelde Weelde, is een pas opgerichte stichting met als doel een voedselbos een te leggen en onderhouden. Dit wordt een werkplaats voor iedereen om te leren, ontdekken, experimenteren en te ontmoeten en verhip, ook te oogsten. Op 1 hectare worden bomen, struiken en planten geplant en een paddenpoel gegraven.  Volg alle ontwikkelingen op facebook.

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Campagneopbrengst van € 9.500,- zodat het Voedselbos kan worden aangelegd. Voor de toekomst een een ontdek- en werkplek voor nieuwe natuurinclusieve landbouw met een spannende oogst
Illustration
 

Deel dit: