Project

de Futseltuin

Geplaatst op 4 februari 2018, 14:36 uur
Illustration

Buurttuin voor kinderen en volwassenen, gemaakt door buurtbewoners. De tuin bestaat sinds 2015 en is een groene, verborgen plek in het stenige Oud Korte Akkeren. Vrij toegankelijk voor kinderen. Ze kunnen er picknicken, rennen, verstoppertje spelen, hutjes bouwen, in het zand spelen en gewoon buiten zijn.
Er is een ontmoetingsplek met picknicktafel. Daarvan wordt echt veel gebruik gemaakt door jong en oud, passanten en buren.
Verder is er een moestuin waar de buurtbewoners een eigen stukje verzorgen. Ook kinderen moestuinieren op een eigen stukje tuin. Een kruidentuin waar men een plukje voor het eten kan halen. Regelmatig wordt er op de eerste en derde donderdag van de maand in de Walvis met een deel van de oogst PlantAardig gekookt door een groep vrijwilligers.

Elke maandag- en woensdagmiddag vanaf twee uur klust het groepje Futselaars in de tuin. Soms met veel, soms met weinig, soms met slechts 1 kind, soms met vele kinders. Het is dan ook erg gezellig in de koffie-thee-limonade-pauze met koekjes met gaatjes. 

Gelegen achter het filmhuis en voor het buurthuis de Walvis aan 't eind v.d. parkeerplaats.

zie: facebook.com/de futseltuin

 

thema 
water en groen, sociale cohesie, leefbaarheid
Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Lopend
Illustration
 

Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Alexandra Cornelisse


De Futseltuin is een echte buurttuin, verscholen achter Filmhuis en kinderopvang de Petteflat.
Er is een ontmoetingsplek voor bewoners, een heuse berg voor kinders om te klimmen en verstoppertje of pakkertje te spelen, een plek om hutten te bouwen van takken, een moes- en kruidentuin, een bloemenwei...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Heleen van Praag


Op 13 maart was er een geslaagde NLdoet actie in de Futseltuin. Met 7 mensen geholpen om de omheining te vernieuwen. Was gezellig! Ook zin om mee te helpen in de Futseltuin? Meld je bij Alexandra.
0
Open de update in eigen pagina
2 reacties

Alexandra Cornelisse

vr 9 februari 2018 13:47
zie;
www.facebook.com/futseltuin

Gerdien Seegers

zo 13 mei 2018 11:27
4e Eetbare Fietstocht

Op 2 juni organiseren wij weer een Eetbare Fietstocht. Het is alweer de vierde tocht en ook dit jaar hopen we op een grote opkomst. We verzamelen om 13:00 uur bij de tuin tussen de Elisabeth Hoeve en Geertruida Hoeve (Groene Eiland) in Bloemendaal. Vandaar fietsen we verder en be... lees meer