Peterpaul Kloosterman

Wie is Peterpaul?

Ik ben Hagenees van geboorte, Rotterdams van tongval maar Gouwenaar van gevoel. Sinds 2000 woon ik met mijn geliefde en drie kinderen in de mooie binnenstad van Gouda.

Mijn werk en hobbies

Ik ben werkzaam als zelfstandig (typo)grafisch ontwerper en doe dat onder de naam van 2PK ontwerp en typografie 
Typografie is beeldbepalend in mijn meeste ontwerpen, die sober en functioneel zijn. De ambachtelijke Drukkerswerkplaats Gouda ben ik als mede initiatiefnemer gestart in 2013. Elke woensdag vind je me op de eerste etage van de Chocoladefabriek 'druk' bezig met loden letters en boekdrukkunst.
Daarnaast ben ik betrokken bij heel veel initiatieven in Gouda. Ik ben mede-initiatiefnemer van Gouda Bruist (voorheen Ideeënbrouwerij) en meer verbondenheid in Gouda gebracht met het organiseren van Bruispunten en natuurlijk deze website.
In 2013 hebben we De Grootste Stroopwafel Ooit gebakken. In 2014 de realisatie van Pauzelandschap Potterspoort. En in 2015 het burgerinitiatief GOUDasfalt gestart, dat inmiddels is uitgegroeid tot een burgercollectief! In 2020 mocht ik voorzitter worden van de landelijke coöperatie Gebiedonline, het community platform waar ook de website van Gouda Bruist onderdeel van is.

Mijn omgeving

Ik woon in de Raambuurt in de binnenstad van Gouda waar ik jarenlang actief ben geweest in de initiatiefgroep Raambuurt. Ons huis grenst ook aan de Hof van Adriaan (het prachtige pleintje Peperstraat/Komijnsteeg/Keizerstraat/Kuiperstraat) dat we met de buurt vergroend hebben door leilinden te plaatsen en verfraaid hebben door community-art 'Boombeeld van Adriaan'.

Mijn droom

Nog meer verbindingen in Gouda te leggen de stad en ommeland nog mooier maken.

Waarom wil ik anderen helpen?
Ik zie dat er zoveel potentie is bij inwoners en bedrijfsleven in Gouda om de stad nóg leuker te maken. Daar wil ik als sociaal en grafisch ontwerper graag een handje bij helpen!
Mijn aanbod
Als ik van een nieuw initiatief hoor dat ik belangrijk vind en ik zie een enthousiast en betrokken iemand dan ben ik heel snel ‘gewonnen’ om het verder te helpen. Al heb ik wel geleerd om niet ALLES leuk en belangrijk te vinden ;-)
Mijn thema's
water en groen, sociale cohesie, duurzaamheid & energie, wijk-/stadsontwikkeling, deeleconomie, netwerk/ organisatie, ondernemen/ werkgelegenheid, recreatie & toerisme, creatief, kunst/ cultuur(-historie), leefbaarheid, evenementen
Mijn ervaring

Van onderstaande projecten ben ik (mede) initiatiefnemer:
- Gouda Bruist, opzet en versterken platform van actieve Gouwenaars (online en offline) die samen de stad mooier maken.
- Drukkerswerkplaats Gouda, een ambachtelijke werkplaats met zetters, drukkers en kunstenaars in de Chocoladefabriek Gouda.
- GOUDasfalt, ontwikkeling van een voormalig industrieterrein tot een levendige, groene oever. 
- De Grootste Stroopwafel Ooit, Guinnes Book of World Records in 2013 
- Pauzelandschap Potterspoort, omvorming van een braakliggend terrein in de binnenstad tot een aantrekkelijk parkje.
- Ludieke acties, zoals de complimentenlijn, de Telegraag, Gouda Graag, Goudse kabouters en de blije fietsen actie.

Ervaring in project
planontwikkeling, ontwerp, financieel, begroting, crowdfunding, administratie, communicatie, PR, social media , fotograferen , website bouwen , website beheer, vormgeven , presenteren, werving vrijwilligers, klussen, gezelligheid/ 'hospitality'