Organisatie

Stadsakker Gouda

Non-profit, Netwerkorganisatie

Een stadsakker in Gouda! Dat was onze droom. Een plek waar we samen met de omwonenden groente en fruit verbouwen op een duurzame manier. Grip en zicht op ons eten: groenten en fruit direct van de akker dichtbij, zo op je bord. Leren over gezond eten, weten waar het vandaan komt en zien hoe het geproduceerd wordt, hoe het groeit.  


Doordat we teruggrijpen op een oorspronkelijk en gevarieerder landgebruik, herstellen we de bodem en vergroten we de biodiversiteit en weerbaarheid. Ook is het een plek van verbinding en educatie; met en over de natuur, maar ook met elkaar. 


Deze droom is nu werkelijkheid aan het worden: een stuk land, aan de rand van Gouda, in de uiterwaard van de Hollandse IJssel: Goverwellepad, 2807 CB Gouda worden nu gezonde groenten geteeld: zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. De grond is van de gemeente Gouda, de stichting Stadsakker Gouda heeft een afspraak om de percelen drie jaar te gebruiken.Uiteraard is het de intentie om er een langlopend project van te maken.
Tyara, een professionele tuinder met een opleiding in de biologische landbouw Warmonderhof neemt hierbij het voortouw, ondersteund door vrijwilligers.

Deel dit: