Organisatie

Filmhuis Gouda

Non-profit

Filmhuis Gouda is al 40 jaar dé plek in (de regio) Gouda waar zowel de passie voor cinema als de filmliefhebber thuis is. Het fungeert als een baken van filmcultuur met haar bijzondere, eigen sfeer. Ze biedt plek aan een grote diversiteit aan culturen, onderwerpen, verhalen, talent en perspectieven, en brengt mensen en de filmcultuur dichter tot elkaar.


De stichting werd opgericht op 22 april 1977. Het Filmhuis neemt een waardevolle plek in in het culturele landschap van de stad en in de harten van vele Gouwenaars.


In Filmhuis Gouda wordt de passie voor cinema gekoesterd, aangewakkerd en verder verspreid. Het Filmhuis is dé plek in (de regio) Gouda waar zowel de passie voor cinema als de filmliefhebber zich thuis voelen.


Onze missie is vertaald naar vier drijfveren:


1.     We zijn een baken van filmcultuur: Het Filmhuis is een culturele plek die zich kenmerkt door kennis van en verbondenheid met film. Het biedt een podium voor het werk van filmtalenten. Cinema wordt er op waarde geschat en met zorg gepresenteerd. Je kunt er film in optimale omstandigheden kijken, beleven en leren begrijpen.


2.     We hebben een eigen Filmhuissfeer: Het Filmhuis en haar medewerkers stralen liefde voor film en persoonlijke betrokkenheid uit. Het is uitnodigend en laagdrempelig, het voelt er welkom en gastvrij, heeft een duidelijke eigen 'smoel', met plezier.


3.     We bieden diversiteit: Hier kom je in aanraking met andere culturen en onderwerpen, verfilmd door talenten uit de hele wereld, met hun eigen perspectieven, hun eigen verhalen en rijke beeld-, film- en verteltradities.


4.     We zijn 'Dichtbij': Filmhuis Gouda komt bij onze potentiele bezoekers in het vizier. We zijn fysiek dichtbij: goed zichtbaar in de stad, goed toegankelijk en bereikbaar voor Gouwenaren en voor mensen uit de regio. Filmhuis Gouda is ook mentaal dichtbij: het is een plek waar mensen zich thuis voelen, graag komen en zich verbonden voelen.

Deel dit: