organisatie

Nivon afdeling Gouda

Vereniging / club

Het Nivon is een landelijke vereniging van 20.000 leden, aangesloten bij de internationale organisatie van Natuurvrienden. Het Nivon wil vrijplaatsen bieden op sociaal, cultureel en natuurgebied in onze prestatiegerichte samenleving. Die organiseert het Nivon voor en met haar leden, waar en wanneer zij daar behoefte aan hebben. Het Nivon staat voor groen, eerlijk, sociaal en verdraagzaamheid. Dit dragen wij ook uit naar onze leden.


Ongeveer 364 leden uit Ammerstol, Bergambacht, Bodegraven, Gouda, Gouderak, Haastrecht, Moordrecht, Nieuwerkerk a/d IJssel, Reeuwijk, Schoonhoven, Stolwijk, Vlist, Waddinxveen en Zevenhuizen zijn aangesloten bij de afdeling Gouda en omstreken. De afdeling organiseert activiteiten in de brede regio van Gouda. Sinds Januari 2021 is hieraan ook een deel van afdeling Woerden toegevoegd. Sindsdien behoren Woerden Linschoten en Harmelen ook bij afdeling Gouda.


Activiteiten die wij ondernemen zijn; met elkaar wandelen, fietsen, musea bezoeken, lezingen bijwonen, 1x per jaar een afdelingsweekend in een Nivon-natuurvriendenhuis en onze eigen vakantiefoto-avond. Deze activiteiten doen we met elkaar met heel veel plezier.


Het NIVON heeft, verspreid over Nederland, 14 natuurvriendenhuizen en 10 kampeerterreinen.


In 2024 vieren we ons 100-jarig jubileum.

Deel dit:
Bekijk Nivon afdeling Gouda ook in