Bericht

Groen Moet Je Doen in mei - Zaaien en water geven in je buurttuin

Geplaatst op 2 mei 2024, 11:10 uur
Illustration

Zaden en jonge plantjes de volle grond in 
Na 15 mei zijn de ijsheiligen voorbij. 's Nachts zal het niet meer vriezen. Vanaf half mei kun je zaden van één- en tweejarige planten direct in de volle grond zaaien. Ook voorgezaaide plantjes kunnen nu de volle grond in.  

Water geven 
Denk er bij zonnig weer in mei aan om jonge/pas ingeplante planten water te geven. Geef het liefst opgevangen regenwater uit de regenton. Het beste moment om planten water te geven, is 's morgens vroeg. De gemeente draagt graag bij aan de aanschaf van een regenton. Hier lees je meer over de vergoeding voor een nieuwe regenton.  
 
Verrijk de bodem met een mulchlaag 
Mulchen is het bedekken van open grond met ander natuurlijk materiaal. In een bos vormen de afgevallen bladeren zo'n mulchlaag. Zo’n mulchlaag op de grond heeft veel voordelen. Het houdt de grond eronder langer vochtig en luchtig. De grond slaat niet dicht. De temperatuur in de grond wisselt onder een mulchlaag minder sterk (dat is goed voor de plantenwortels). Als zo’n mulchlaag uit verteerbaar (biologisch) materiaal bestaat, geef je voeding aan de bodem, waardoor deze minder of helemaal niet meer extra hoeft te worden bemest.  

--- --- ---

Om terug te lezen: Groen Moet Je Doen in april - Slakken in je buurttuin
 

Deel dit: