Bericht

Volop activiteiten op de kinderboerderij tijdens de kerstvakantie

Geplaatst op 18 december 2023, 18:17 uur
Illustration

Volop activiteiten op de kinderboerderij tijdens de kerstvakantie
In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag is de kinderboerderij gesloten. Dagelijks kunnen kinderen in de horeca komen knutselen: van een schilderijtje inkleuren tot het verven van verschillende spaarpotjes. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden. Ook is er een kerstballenspeurtocht gedurende de vakantie. Op de boerderij kan er ook gegeten worden; o.a. verse broodjes, lekkere pannenkoeken, poffertjes en uiteraard heerlijke erwtensoep! Op afspraak kunnen er ook mini pannenkoekjes gebakken worden.

Dinsdag 26 december
Veel gezelligheid tijdens Tweede Kerstdag op de kinderboerderij
Tijdens Tweede Kerstdag zijn er verschillende activiteiten op de kinderboerderij. De jaarlijkse kerststal is vanaf 11.00 uur te bewonderen met daarin houten poppen die het kerstverhaal uitbeelden. Uiteraard ontbreken de kerstezel, schaapjes en andere dieren niet in deze stal.
Op het erf is een kerstballenspeurtocht uitgezet en staan er een aantal spelletjes klaar.
Ook aan de inwendige mens wordt gedacht, in onze sfeervolle horecagelegenheid 'De Deel' is heerlijke Glühwein en warme chocolademelk met slagroom verkrijgbaar met uiteraard iets lekkers daarbij. Kinderen kunnen er ook meedoen aan een leuke, kerst of winterse knutselactiviteit.
De kerststal is iedere dag tijdens de vakantie te bewonderen.

Woensdag 27 december
’s ochtends wordt er een Ezeltjesochtend georganiseerd tussen 11.00 – 12.30 uur. Kinderen gaan meehelpen met het verzorgen van de ezels, maken een leuke ezelknutsel, en een ezelcupcakje! Vanaf 4 jaar.

Donderdag 28 december 
’s Ochtends komen er een aantal bijzondere dieren op bezoek van Exotus Serpenti. 
Van 10.00-11.00 of 
van 11.00-12.00 uur 
kun je van alles te weten komen over een koningspyton, een schildhagedis en nog 2 bijzondere dieren onder begeleiding van een dierverzorger van hen. Er kan een maximum aantal deelnemers deelnemen.
’s Middags kunnen er stokpaardjes gemaakt worden. Met papier, hout en verschillende materialen kunnen de kinderen tussen 13.00-15.00 uur aan de slag.

Vrijdag 29 december
Dreumes- en Peuterochtend
Voor de allerkleinsten organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30-11.30 uur) dieren knuffelen en 'meehelpen'. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje.
‘s middags Workshop foamklei, vanaf 13.00 uur tot 15.00 uur een leuke workshop waarbij gewerkt wordt met foamklei en verschillende figuren/ dieren van verschillende materialen naar keuze om te versieren hiermee.

Zondag 31 december
Tot 15.00 uur worden er verse oliebollen, appelflappen en appelbeignets gebakken. Deze kunnen besteld worden via de website. Op de dag zelf langskomen kan ook, maar op = op.

Dinsdag 2 januari - Wintercircuit
Met een strippenkaart kunnen kinderen tussen 11.00 – 15.00 uur langs allerlei onderdelen die te maken hebben met de winter, knutsel een sneeuwpop in elkaar, doe mee met verschillende spelletjes, binnen en buiten, maak een vogelcupcakje, versier voor jezelf een peperkoekmannetje etc.
Ook komt de boekfiets vandaag verhalen vertellen tussen 11.00 – 12.30 uur. Schuif ook aan!

Woensdag 3 januari
Vandaag komen er een aantal bijzondere dieren op bezoek, onder andere een boa constrictor, een schildhagedis en nog 2 andere dieren.... . Exotus Serpenti vertelt tussen 10.00-11.00 uur en tussen 11.00-12.00 uur van alles over hen. Deze activiteit betreft een ouder-kind activiteit, er kan een maximum aantal deelnemers deelnemen.
’s Middags kunnen kinderen tussen 13.00 – 15.00 uur dromenvangers maken, met verschillende materialen worden de mooiste creaties gemaakt.

Donderdag 4 januari
Vandaag kunnen kinderen aan de slag met stiften of zand. Met gekleurd zand kan er een prachtig schilderijtje gemaakt worden of met stiften een schilderijtje met fluwelen contouren. Tussen 11.00 – 15.00 zijn kinderen welkom.

Vrijdag 5 januari 
Dierenochtend voor dierenvriendjes. Op deze ochtend (10.30-12.45 uur) kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar meehelpen met het verzorgen van de dieren samen met de dierverzorger, dieren knuffelen in de knuffelhoek, samen een leuk spel doen en knutselen. Afsluiting met een lekkere pannenkoek en een glas melk of limonade!
‘s Middags workshop mozaïek, tussen 13:00 – 15.00 uur kunnen kinderen komen mozaïeken. Met foamklei wordt er gevoegd. Er kunnen uit verschillende materialen gekozen worden om te mozaïeken., dierenfiguurtjes, fotolijstje, theelichthouder etc.


Voor alle activiteiten geldt dat er tot een dag van te voren opgegeven kan worden.
Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.
Voor meer informatie, opgeven en bijdrages: 
Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
0182-514219
sandra@kinderboerderijgouda.nl 
www.kinderboerderijgouda.nl

Deel dit: