Bericht

De eerste Goudse Klimaatburgemeester is bekend!

Geplaatst op 30 oktober 2023, 15:00 uur
Illustration

Josefien de Bruin mag zich de Klimaatburgemeester van gemeente Gouda noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Klimaatburgemeesters spelen een belangrijke rol door inwoners met een duurzame, klimaatbewuste initiatief te inspireren om ook duurzamer en klimaatvriendelijker te leven.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) zocht ook dit jaar voor zo veel mogelijk gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Een Klimaatburgemeester is een inspiratie voor de wijk, vereniging of collega’s. Iemand die zelf klimaat bewuster wil leven en zich inzet om ook anderen te inspireren mee te doen. Uiteindelijk gaan 245 Klimaatburgemeesters in 156 gemeenten aan de slag om klimaatverandering onder de aandacht te brengen en klimaatactiviteiten te organiseren. Josefien de Bruin uit gemeente Gouda is één van hen.

Lees verder
Bron: Gouds Dagblad

Van 30 oktober t/m 5 november is de Nationale Klimaatweek. Tijdens deze week inspireren inwoners, organisaties, bedrijven en overheden uit heel Nederland elkaar over hoe er bijgedragen kan worden aan een beter klimaat. Door te laten zien wat er allemaal kan en al gebeurt op dit gebied.

Deel dit: