Bericht

IVN-bodemdierendoeboek en e-learning

Geplaatst op 21 september 2023, 00:00 uur
Illustration

Ga jij ook op bodemdierensafari? Van 22 september tot en met 8 oktober 2023 gaan er weer duizenden mensen in het hele land op zoek naar bodemdieren tijdens de Bodemdierendagen!

Je ziet het niet meteen, maar het barst onder de grond van het leven. Opruimers, aaseters, rovers. Er wordt samengewerkt, ruzie gemaakt en gejaagd. Je ziet zien er misschien niet zo veel van, maar de resultaten zie je wel. Is de bodem gezond en rijk aan bodemleven? Dan krijg je een mooi en gezond landschap waarin verschillende planten en dieren hun eigen plek hebben. 

Ieder jaar gaan we rond Dierendag op safari in eigen tuin, op zoek naar die belangrijke maar vaak vergeten bodemdieren… Speur mee naar pissebedden, regenwormen en andere kleine dieren. Dit kan in je eigen tuin, maar ook op je balkon, op het schoolplein, in een park of in de tuin van je kantoor.

Wat spoken mollen, wormen en spinnen allemaal uit in en op de grond?
Download het Bodemdieren doeboek
Met dit doeboek, zoek je het tot op de bodem uit! Maak je eigen insectenzuiger, bouw een compostfabriek en kom alles te weten over deze nuttige beestjes.

IVN en Onder het Maaiveld ontwikkelden ook de e-learning tool 'Een wildernis onder je voeten'
In deze korte online cursus ontdek je wat er allemaal gebeurt onder het maaiveld. Welk leven er te vinden is, hoe het gaat met onze bodem en wat jij kunt doen in jouw tuin of zelfs op jouw balkon. Alle kleine beestjes helpen. In het onderstaande filmpje maak je alvast kennis met een aantal bodembewoners.

 


Deel dit: