Bericht

Gezocht: Duurzame tuinen - Open dagen Nationale Tuin & Klimaat Route

Geplaatst op 1 augustus 2023, 15:57 uur
Illustration

Gezocht: duurzame tuinen in Gouda voor de open dagen van de Nationale Tuin & Klimaat Route.

Vorig jaar trapte de Nationale Tuin & Klimaat Route af met haar eerste editie van de open dagen. Dit was een geslaagd evenement dat hartelijk werd ontvangen door meer dan 100 bezoekers!
Op 2 & 9 september 2023 laten tuineigenaren hun duurzame tuin zien. Heb jij zo’n prachtige tuin stel ‘m open en geef op de website tuinenklimaatroute.nl aan wanneer bezoekers welkom zijn. Deel tips en ervaringen tijdens de open dagen! Ook balkons, geveltuintjes en bedrijfstuinen mogen meedoen. 

Hoe ziet een tuinbezoek eruit?
De tuineigenaar geeft een rondleiding door zijn of haar eigen tuin. Je loopt langs duurzame maatregelen en hoort over de ervaringen van de tuineigenaar. Natuurlijk is er ook ruimte om als bezoeker al je vragen te stellen. Zo vertrek je vol inspiratie en mogelijkheden voor jouw eigen tuin!

--- --- ---
Wat is de Tuin & Klimaat Route?
De Tuin & Klimaat Route is een platform speciaal voor iedereen die interesse heeft in het verduurzamen van de tuin, balkon of openbare plekken. Op de website is er ruimte om ervaringen te delen en elkaar te inspireren. Heb jij een duurzame tuin en wil je meedoen? Meld deze dan aan.

Uit het hele land staan mooie voorbeelden op de website. Bij deze voorbeelden kun je terecht voor inspiratie of het stellen van een vraag. Druk op de ’stel een vraag’-knop en komt direct in contact met de eigenaar van de tuin. Bekijk duurzame tuinen bij jou in de buurt en gebruik de filters aan de linkerkant om voorbeelden te zoeken.

Naast het platform is er elk jaar op de eerste twee zaterdagen van september het jaarlijkse evenement. Dan bezoeken tuineigenaren elkaar om duurzame ideeën voor hun tuin uit te wisselen. Iedereen kan vanaf nu zijn tuin aanmelden.

Bestrating vervangen voor planten, regenwater opvangen of een ware oase creëren voor bijen en vlinders: een aantal mooie voorbeelden van verduurzaming in de tuin. De Tuin & Klimaat Route vormt een onafhankelijk platform waar inwoners, organisaties en gemeenten de mogelijkheid krijgen elkaar op te zoeken en hun ideeën met elkaar te delen. De website biedt alle ruimte voor inspireren en geïnspireerd raken. 

Je kunt als inwoner al klein beginnen met weghalen van tegels en daar bloemenzaad strooien of door regenwater op te vangen met een regenton. Daarnaast kunnen niet alleen privétuinen meedoen, maar ook publieke buitenruimten of gemeenschappelijke wijktuinen. Alle soorten duurzame tuinen en projecten zijn van harte welkom!.

Het platform borduurt voort op de succesvolle formule van de Nationale Duurzame Huizen Route. Een platform dat al 10 jaar zorgt voor inspiratie op het gebied van het verduurzamen van de woning. 

Meld je tuin aan

Bezoek een tuin of project

 

Illustration
 
Deel dit: