Bericht

Doe je mee aan 'Vang de Watermonsters' in 2023?

Geplaatst op 10 mei 2023, 11:19 uur
Illustration

In 2022 deed de groep WaterQ van de werkgroep Natuurwaarden Goudse Hout mee aan Vang de Watermonsters. De uitkomsten vind je in het bijgevoegde verslag. Het maakte erg duidelijk waar in de Goudse Hout slecht, matig en een goede waterkwaliteit aanwezig was. Een mooie samenwerking tussen burgers en wetenschap (NIOO – Natuur en Milieu) om de zorg voor ons oppervlaktewater vorm te geven. Op de kaart blijkt dat veel water in Gouda nog niet bemonsterd wordt. Als je daar ook aan mee wilt doen, dan is het advies om te beginnen met je aan te melden en het webinar te volgen op 26 mei (of daarna de opname terug te kijken).
 
Meld je door hier te klikken aan voor het webinar voor nieuwe deelnemers op 8 juni van 19.30 - 21.00 uur 


Hoe zit het onderzoek in elkaar? 
De opzet van het onderzoek is in grote lijnen hetzelfde als voorgaande jaren:

Stap 1: Je volgt het opfris webinar.

Stap 2: Je ontvangt een meetkit en meet de kwaliteit van 1 tot 5 wateren.

Stap 3: Je vult de meetgegevens online in en stuurt de buisjes met watermonsters gratis terug.Vervolgens analyseert het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) de meetgegevens.

Met jouw meetgegevens kunnen we de bewustwording rondom waterkwaliteit vergroten én alle betrokken partijen aanspreken op meer concrete maatregelen tegen watervervuiling. 

Kun je 26 mei niet, maar wil je wel meten?
Meld je dan alsnog aan voor het webinar, en kijk na afloop de opname terug. Zo krijg je alsnog een meetkit opgestuurd en kun je goed voorbereid meedoen aan het onderzoek.Heb je nog vragen?  
Op onze website hebben we de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan gerust een mailtje naar vangdewatermonsters@natuurenmilieu.nl .

Illustration
Resultaten 2022 voor Gouda van 'Vang de Watermonsters'
Deel dit: