Bericht

Buurtgroen Gouda van start

Geplaatst op 20 april 2023, 17:40 uur

Zo’n 100 Gouwenaars die actief zijn met buurtgroen ontmoetten elkaar op 15 april bij de eerste Groene Happening in de Goudse Waarden. Tijdens de bijeenkomst werd het nieuwe online platform Buurtgroen Gouda gelanceerd, waar iedereen zelf groene activiteiten, projecten en locaties op kan zetten. De Groene Happening was georganiseerd door Gouda Bruist, de Tuinambassadeurs, VELT Groene Hart en de gemeente Gouda.

Groendoeners wisselden bij de bijeenkomst informatie met elkaar uit over onderwerpen als de bijvriendelijke buurt, opvang van water, compost maken, het betrekken van de buurt of het vinden van geschikte planten. Er was ook een levendige ruil in stekjes en zaden.

Bijna iedereen die aanwezig was beheert een stukje groen, van boomspiegel tot buurtmoestuin en van bloemenperk tot bijenberm. Zij maken gebruik van de regeling Groen Moet Je Doen (GMJD) waarmee je via de gemeente een stukje openbaar groen kunt adopteren. 

Na afloop van de bijeenkomst kregen alle deelnemers een vogelhuisje om op te hangen in hun buurt.

Meer weten en de maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan op buurtgroengouda.nl. Handig om te weten: als je een profiel hebt op Gouda Bruist kun je met dezelfde gegevens inloggen op Buurtgroen Gouda en omgekeerd.


Deel dit: