Bericht

Volkstuinvereniging Groenakker Open Dag op 25 juni

Geplaatst op 23 juni 2022, 15:05 uur
Illustration

Tijdens de open dag kan iedereen in gesprek gaan met volkstuinliefhebbers. Er worden planten getoond en advies gegeven, maar er is meer: er zijn diverse regentonnen te bekijken en er is info over groene daken.

Waarom?
Vanwege de klimaatverandering ontstaan er lange periodes van droogte afgewisseld met zware regenbuien. In het laatste geval loopt de riolering over en komt er vervuild water in de sloten. Goudse inwoners worden dan ook opgeroepen om hun regenpijp af te koppelen en regenwater in de grond te laten lopen, of op te vangen in een regenton. Op die manier is dat schone water weer te gebruiken. Maak Gouda Duurzaam toont deze dag diverse regentonnen, maar zoekt meteen inwoners die deze tonnen willen tonen in hun buurt. Daarna kunnen deze met korting door iedereen individueel besteld worden.

Ook is er informatie over groene daken. In een stad is niet overal plaats voor heel veel groen. Geveltuintjes aanleggen wordt gestimuleerd, maar ook het vergroenen van platte en schuine daken en schuurtjes. Voor beide onderwerpen is er via de gemeente Gouda subsidie aan te vragen. Voor groene daken moet dat tenminste 10m2 zijn. Een gemiddeld schuurdak is kleiner dus mag dit ook samen met de buren worden aangevraagd!

Illustration
Enkele modellen regentonnen
Deel dit: