Bericht

Petitie Veilig(e) oversteken Goudse Hout

Geplaatst op 23 november 2018, 21:30 uur

In 2019 vindt de opening plaats van de avontuurlijke speelplaats in de Goudse Hout. Wij willen de gemeente Gouda prikkelen om de vijf oversteken naar de Goudse Hout vóór die tijd veiliger gemaakt te hebben. Met twaalf organisaties die actief zijn in en voor de Goudse Hout hebben we een petitie opgesteld die tot en met 1 december 2018 ter ondertekening beschikbaar is op de link onder dit bericht.

Op de Goudse Houtsingel wordt namelijk door veel automobilisten (on)bewust veel te hard gereden. De weg nodigt daartoe nadrukkelijk uit. In het mobiliteitsplan is de Goudse Houtsingel een stadsweg. Dat stelt eisen aan de snelheidsregulering (max 50 km/u). Op 9 november 2018 heeft de gemeente een snelheidsdisplay geplaatst: nu kunt u met eigen ogen zien hoeveel u te hard rijdt. Uit onderzoek blijkt dat het gedragseffect (max 50 km/u rijden) van zo'n display maar 5 weken duurt. Dus half december rijden vele automobilisten weer (on)bewust te hard.

Daarom willen de afzenders van de petitie in ieder geval: verkeersdrempels voor max 50km/u op of rond de oversteken, duidelijke waarschuwende bebording en belijning, opvallende onderpalen en een frequent maaibeheer tot 75 meter voor de oversteek (ipv 25 meter nu).

Zo maken we de oversteekplaatsen naar onze ruimtes voor ontspanning en recreatie een stuk veiliger, met name voor kinderen. Een avontuurlijke speelplaats is fantastisch, maar er komen moet niet riskant zijn.

Illustration
Twaalf afzenders: besturen van organisaties in en voor de Goudse Hout
Deel dit: