Project

Stadsakker Gouda

Geplaatst op 1 februari 2024, 10:14 uur
Illustration

Onze droom is nu werkelijkheid aan het worden: een stuk land, aan de rand van Gouda, in de uiterwaard van de Hollandse IJssel gezonde groenten telen. Stadsakker Gouda is een plek waar we samen met omwonenden groenten en fruit verbouwen op een duurzame manier, direct van de akker, zo op je bord. Pesticiden en (kunst)mest worden niet gebruikt en door inzet van gevarieerde teelt en minimale grondbewerking optimaliseren we de bodem en vergroten we de biodiversiteit.

In 2024 gaan we een volledig oogstseizoen (half mei - half november) aan de slag met de teelt van veel verschillende soorten groenten. Deze worden in een pakketvorm aangeboden.

Op de akker wordt meer geoogst dan groenten en fruit. Het is een plek waar verbindingen ontstaan en waar je leert over gezond voedsel, de seizoenen en natuur. Waarden worden gehanteerd die een rechtvaardig loon, een eerlijke prijs en een eerlijk product garanderen. 

Toelichting

Stadsakker Gouda is een stichting met een 5-koppig bestuur. Onze professionele tuinder, afgestudeerd biologische landbouw, neemt het voortouw in de teelt en wordt ondersteund door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. 

Extra handen zijn altijd welkom. Met een beetje hulp van de teler, kan iedereen meewerken met schoffelen, wieden, planten, oogsten en wat er verder nog te doen is. Handen uit de mouwen en lekker werken in de buitenlucht! Het staat vrij om incidenteel mee te werken op de dagen dat je beschikbaar bent. Aanmelden kan via info@stadsakkergouda.nl

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Wekelijks 180 mensen in Gouda voorzien van heerlijke, lokale, gezonde groente.
Onze missie: “Boer, burger en natuur dichter bij elkaar brengen door het beheren, faciliteren en toegankelijk maken van lokale, gezonde groenten en fruit die op duurzame wijze zijn geteeld met oog voor de natuur dóór- en vóór inwoners van de stad en omgeving.”
Lopend

Deel dit:
1 projectupdate

Marleen Remmen


Op 10 februari 2024 vond de eerste grootse meewerkdag plaats op Stadsakker Gouda.

Maarliefst meer dan 30 enthousiastelingen stonden om 10.30 paraat om aan de slag te gaan! Zo werd er o.a. een hek geplaatst, houtsnipperpaden aangelegd, teeltbedden voorbereid, bessenstruiken gepland en een adoptietuin...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina