Activiteit

Vogelexcursie A Rocha Groene Hart

zaterdag 20 april 2024 , 9:30 - 11:00 uur
Illustration

Op zaterdag 20  april houdt A Rocha Groene Hart een vogelexcursie in de vogelrijke Eendragtspolder nabij Zevenhuizen. Jong en oud zijn van harte welkom! Onder leiding van Peter Dijkstra trekken we dit gebied in. Peter is lid van A Rocha Groene Hart en sinds zijn twaalfde vogelliefhebber. Hij neemt zijn krachtige spottingscope mee, zodat we de vogels vlijmscherp van dichtbij kunnen zien. Neem zelf ook een verrekijker mee. Voor de kinderen hebben we determinatiekaarten. 

De Eendragtspolder is aangelegd voor de waterberging en is een belangrijk natuur- en recreatiegebied. Veel weide- en rietvogels zijn in april weer teruggekeerd in hun broedgebied. 

We starten om 9.30 uur op de parkeerplaats Middelweg 3 in Zevenhuizen en eindigen rond 11.00 uur. Wie wil kan vanuit Gouda met ons meerijden. Mail ons erover als je dat wilt. Wij zorgen weer voor koffie, thee, fris en iets lekkers. Neem wel je eigen mok mee. Meld je aan op groene.hart@arocha.org. 

A Rocha Groene Hart

De A Rocha groep in het Groene Hart heeft het gebied ‘Middelblokboezem’ geadopteerd. In samenwerking met het Zuid-Hollands Landschap wordt er zorg gedragen voor dit unieke stukje natuur midden in de Krimpenerwaard. Daarnaast organiseren wij ook andere activiteiten, zoals een stiltewandeling, hagenpreek of vogelexcursie.

Locatie
Parkeerplaats Middelweg 3 Zevenhuizen
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 4 jaar
Deel dit: