Activiteit

Webinar: Vergroenen met de 3-30-300 regel

woensdag 3 april 2024 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

Steden en dorpen moeten groener worden. Dat is nodig om ze gezond en leefbaar te maken. Maar welke rol kunnen groene vrijwilligers hier in spelen? Hoe pak je dat samen met gemeenten en bewoners aan? En hoe kunnen beroepskrachten van IVN jouw hierbij ondersteunen? Dit komt aan bod tijdens deze webinar op 3 april over de 3-30-300 regel.

In het kort
    Voor wie? IVN’ers en andere groene vrijwilligers
    Datum en tijd: 3 april van 19:30-21:00
    Via: Zoom (de link ontvang je per mail na aanmelding)

Wat is de 3-30-300 regel?
Je hebt de term 3-30-300 misschien al een keer gehoord. Het doel van deze regel: 3 bomen zichtbaar vanuit elk huis, 30 procent bladerdek in elke buurt, 300 meter afstand tussen de voordeur en een park of groene ruimte. Deze regel maakt vergroenen meetbaar en wordt door steeds meer gemeenten omarmt.

Kennis en inspiratie delen
Tijdens het webinar hoor je meer over deze regel en hoe je deze kunt toepassen in gesprekken met gemeenten of terreinbeheerders. Ook vertellen we wat IVN landelijk doet om buurtvergroening te stimuleren en is er uiteraard ruimte om kennis en ervaring met elkaar te delen.

Heb je ook zin om te zorgen voor groenere straten of buurten? Of ben je daar al veel mee bezig en op zoek naar inspiratie? Meld je aan voor het webinar: Vergroenen met de 3-30-300 regel via de website van IVN

 

 

Locatie
online via: Zoom (de link ontvang je per mail na aanmelding)
Deel dit: