Activiteit

Online - Steenbreek Expert Meeting - Inheems vergroenen?

dinsdag 7 mei 2024 , 15:45 - 16:30 uur
Illustration

Steenbreek organiseert maandelijks een online expertmeeting. In slechts 45 minuten krijg je uitleg van een expert over een actueel onderwerp en is er ruimte om je vragen te stellen. De items die aan bod komen zijn divers en gericht op professionals, maar ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden.

‘Inheemse planten-dogma zit vergroening in de weg’

Het ontbreken van een goede onderbouwing voor enkel inheemse plantenkeuze in de openbare ruimte, zorgt voor veel frustratie in de groensector. Een afname van actuele kennis en het promoten van ecologisch beheer, beweegt gemeenten om inheems soms als enige totaaloplossing te zien. Onafhankelijk expert Bert Griffioen van Stichting Steenbreek vraagt zich af of zij voldoende doordrongen zijn van de effecten van dit dogma.

Inheems staat voor veel ambtenaren en ecologen in dienst van gemeenten nagenoeg gelijk aan “de betere manier van vergroenen” en daarmee de totaaloplossing voor beplanting. Dit komt doordat inheemse soorten vaak worden gezien als een betere partner voor de biodiversiteit en uitheemse bijna per definitie niet. Bert vertelt hier meer over, en beantwoordt vragen die eventueel naar aanleiding van het eerder verschenen artikel over dit thema zijn ontstaan.

 

Aanmelden

Meeting gemist? Na afloop kun je de Expert Meetings hier terugkijken

Locatie
Online
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: