Activiteit

Meedenken over een kleurrijker buurt

woensdag 31 januari 2024 , 19:00 - 21:30 uur
Illustration

KRIMPENERWAARD - ‘Wil je meedenken om het openbaar groen in je eigen buurt aantrekkelijker te maken?'

Met die vraag worden inwoners van de Krimpenerwaard uitgenodigd voor de tweede 'Groene Bruisavond’ op woensdag 31 januari in het pand van Welzijn Krimpenerwaard in Schoonhoven. Na de initiatiefavond in november is er beweging in Buurtgroen Krimpenerwaard gekomen met voldoende informatie om een tweede Groene Bruisavond te organiseren.

Het voorjaar is in zicht. Deelnemers worden uitgenodigd geïnteresseerden mee te nemen. Er worden flits-presentaties gegeven en een mini cursus geveltuintjes en boomspiegels. Ook is er ruimte om vragen te stellen en hulp te vragen.

Er is inmiddels een Facebook pagina Buurtgroen Krimpenerwaard, en een nieuwsbrief waarvoor men zich kan aanmelden. De inatiefneemsters: "We willen inwoners bij elkaar brengen en samen brainstormen over wat we kunnen doen om de eigen woonomgeving te verfraaien en te verrijken op het gebied van groen. Of het nou gaat om advies, om inspiratie op te doen, subsidie aan te vragen of medestanders te vinden. We zijn in overleg met de gemeente over hoe we gezamenlijk de ideeën van de inwoners van de Krimpenerwaard kunnen realiseren. Initiatieven moet van de bewoners zelf komen; de toestemming van de gemeente, en het onderhoud met de buurt, in overleg met de gemeente zodat onderhoud gewaarborgd is en de schoffelploegen eromheen werken. Niet ingewikkeld maar het behoeft wel enige organisatie om het in gebruik nemen van het openbaar groen mogelijk te maken." 

Iedereen in de Krimpenerwaard kan eraan meedoen. Er zijn zoveel stukjes groen, gevels en boomspiegels, laten we ons groen kleurrijk maken.
Groene Bruisavond, woensdag 31 januari, gebouw Welzijn Krimpenerwaard, Oranjeplaats 45b in Schoonhoven. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden, info en contact, buurtgroenkrimpenerwaard@gmail.com of tel 06-20611419.
 
 

Locatie
gebouw Welzijn Krimpenerwaard, Oranjeplaats 45b in Schoonhoven
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
Meedenken over een kleurrijker buurt
Deel dit: