Activiteit

Webinar pesticiden en gezondheid

dinsdag 28 november 2023 , 20:00 - 21:00 uur
Illustration

Dinsdagavond 28 november organiseert de Brabantse Milieufederatie een webinar over de relatie tussen pesticiden en gezondheid. Aan het woord komen prof. dr. Bas Bloem, vooraanstaand specialist op het gebied van Parkinson, en Peter Rouw en Rob van Aalsburg, twee medische milieudeskundigen van GGD Hart van Brabant. Zij delen de meest recente wetenschappelijke inzichten over de (mogelijke) invloed van pesticiden op gezondheid.

In de reguliere landbouw worden pesticiden gebruikt om onkruid, ziekten en plagen te bestrijden. Het gebruik van deze middelen en de gevolgen voor de gezondheid van mensen zijn een veelbesproken onderwerp. Zo ging het recent in de media en politiek veel over het middel glyfosaat, en de vraag of het middel nog langer op de markt mag blijven.

Maar hoe zit het dan met de relatie tussen pesticiden en gezondheid? Welk effect heeft het op de gezondheid van de professionals die het gebruiken, en mensen die erbij in de buurt wonen? En hoe kan hier rekening mee gehouden worden in beleid?

De Brabantse Milieufederatie organiseert deze webinar waarin experts de leden van de Brabantse Provinciale Staten hierover bijpraten. Maar deze informatie is niet alleen voor hen relevant. Daarom stellen we het webinar ook graag ook open voor alle andere geïnteresseerden. Luister dus vooral mee!

Programma
De eerste spreker is de gerenommeerde neuroloog prof. dr. Bas Bloem van Radboudumc, die vanuit zijn expertise toelicht wat er nu bekend is over de relatie tussen pesticidegebruik en gezondheid.

Daarna volgt een duopresentatie van Peter Rouw en Rob van Aalsburg, medische milieukundigen van GGD Hart voor Brabant. Zij lichten toe in welke mate omwonenden worden blootgesteld aan pesticiden en wat beleidsmakers hieraan kunnen doen.

De Statenleden zijn in de gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Praktisch
Datum: dinsdag 28 november
Tijd: 20:00 – 21:00 uur
Locatie: digitaal, via Teams (link volgt)
Aanmelden is gratis.

Meld je aan via deze link: https://spits-online.com/website/6536882ef02d3W0VATk9wPRLPpUsSBxay

 

Locatie
online
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: