Activiteit

Biodiversiteit in je eigen straat!

woensdag 20 april 2022 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

De stad is en blijft in de eerste plaats een biotoop voor mensen. Deze functie sluit soms natuurfuncties uit, maar biedt soms ook onvermoede kansen. De stad blijkt een rijk leefgebied met een grote biodiversiteit. Verschillende dier- en plantensoorten vinden zelfs een beter leefgebied in stedelijke gebieden dan in de omliggende landelijke gebieden.

Stadsecoloog Niels de Zwarte houdt zich bezig met het onderzoeken, beschermen en versterken van die biodiversiteit in de stad, ofwel met ‘urbane ecologie’. Hij vertelt erover tijdens zijn lezing. Waarom is er natuur in de stad, waar zit deze dan en wat kun je hieraan doen? Er zal daarbij extra aandacht gegeven worden aan insecten. De lezing wordt afgesloten met praktische tips voor behoud en verbetering van biodiversiteit in de eigen leefomgeving. Het wordt een lezing vol inspiratie met sprekende beelden.

Niels de Zwarte is adjunct-directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en leidt daar tevens de onderzoeksafdeling Bureau Stadsnatuur. Hij is medeauteur van het boek ‘Stadsnatuur Maken | Making Urban Nature’.

Locatie
De Lichtwijzer
Hoge Gouwe 141 in Gouda
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit:
Aanbieder
Geplaatst door
Bekijk Biodiversiteit in je eigen straat! ook in