Bericht

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden bestaat 50 jaar!

Geplaatst op 15 april 2024, 00:00 uur
Illustration

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden bestaat 50 jaar! Dit laten we niet ongemerkt voorbij gaan. We openen het jubileumjaar op zondag 21 april om 11.00 uur met de opening van de varkensstal door  Wethouder Klijmij-van der Laan en Kinderwethouder Luc van Gastel.  In de afgelopen maanden is de varkensstal opgeknapt en opnieuw ingericht.  

Ook zal de eerste stempel gezet worden in het 50-dingenboekje. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum is er een speciaal 50-dingenboekje gemaakt voor kinderen (en hun ouders/ verzorgers). Hierin staan leuke en avontuurlijke dingen om op de kinderboerderij of in de omgeving te doen. Dit boekje wordt via De Brede School uitgereikt aan kinderen van de Goudse Basisscholen (groep 1 tot en met 5). Dit boekje is ook op de kinderboerderij zelf verkrijgbaar. 

Sparen van kinderboerderij-pins
Er komen unieke kinderboerderij-pins die gespaard kunnen worden. Met het boekje kunnen kinderen voor deze eerste pin sparen. Gedurende het jubileumjaar komen meer bijzondere pins van onze eigen dieren uit.

Jongdierenfeest en bijendag
Deze dag wordt ook het jongdierenfeest en de bijendag gevierd. Deze activiteit staat in het teken van jonge dieren. Ga mee op kraamvisite bij de lammetjes en geitjes en knutsel ook mee. In de bijentuin zijn leuke activiteiten, zoals de Nationale Bijenteldag, blije bijenballen maken en mini kaarsjes rollen. Met een strippenkaart kan meegedaan worden aan deze activiteiten.
Hiervoor kan aangemeld worden via: www.kinderboerderijgouda.nl/activiteiten

Spaaractie bijentuin
In de bijentuin staat het inmiddels verouderde bijenhuis. Dit jaar heeft de kinderboerderij als spaardoel geld inzamelen om het bijenhuis op te knappen, te herinrichten en open te kunnen stellen gedurende het gehele jaar voor het publiek en scholen met daarin uiteraard informatie over bijen maar ook wilde bijen, vlinders, egels en kikkers.  Om mee te sparen kunt u een bijenraat kopen. Deze kan geschilderd, gekleurd of beplakt etc. worden. Alle bijenraten gaan een grote bijenraat vormen en krijgen een plekje in de bijentuin.  Doet u ook mee?

Feestelijke versnaperingen
Tijdens deze feestelijke dag komt de inwendige mens niets te kort. Naast alle “gewone” versnaperingen als vers belegde broodjes en vers gebakken pannenkoeken, is de horeca uitgebreid met feestelijke versnaperingen, waaronder heerlijke, kleurrijke donuts.

Deel dit: