Bericht

25 en 26 mei de Goudse Hofstedendagen 2024!

Geplaatst op 18 mei 2024, 14:00 uur
Illustration

25 en 26 mei de Goudse Hofstedendagen! Op 25 en 26 mei worden de Goudse Hofstedendagen voor de 45ste keer georganiseerd. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11.00 – 17.00 uur en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden. Tijdens het bezoek aan dit bruisende weekend kan iedereen kennismaken met de diversiteit en vele uiteenlopende facetten van één van de weinige veenlinten in een stad: een prachtige landelijke weg met oude boerderijen naar het centrum van de stad.

Op veel erven zijn er activiteiten, voor jong tot ouder. Er zijn o.a. optredens van verschillende muziekgroepen, ambachten als kaarsen maken en houtdraaien en graveren, demonstraties met pony’s, informatie over natuur en groen, creatief plein, kraampjes met verkoopprodukten, De Vitamine-fiets is aanwezig met (vergeten) groentes, fototentoonstellingen en meer. Ook voor kinderen zijn vele activiteiten als spelletjes, ponyritjes, springkussens, stormbaan, varen met bootjes, schminken, abseilen en speurtochten. De boekfiets zal leuke en spannende verhalen voorlezen. Voor een hapje en een drankje is er ruim voldoende aanbod, van poffertjes tot patatjes, van broodjes worst tot ijsjes, er is van alles te verkrijgen.

De opening zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 25 mei om 11.00 uur bij de kinderboerderij die dit jaar 50 jaar bestaat. De openingshandeling zal uitgevoerd worden door kinderburgemeester Pheline  en de kinderwethouders Noor, Julia, Noah en Jasmijn. 

Voor meer informatie en een overzicht van de activiteiten, muzikale optredens en de deelnemende organisaties: www.goudsehofstedendagen.nl.

Deel dit: