Activiteit

Webinar: Hoe ondersteun je de vergroening van bedrijfsterreinen?

maandag 8 juli 2024 , 16:00 - 17:30 uur
Illustration

Ben je benieuwd hoe jouw IVN-afdeling bedrijven kan ondersteunen bij het vergroenen van hun terrein? Met de toolbox ‘Groene oase op jouw bedrijventerrein’ kun je zelf aan de slag. Je hoort daar meer over tijdens een webinar op maandag 8 juli om 16.00 uur.

De ruim 3.800 bedrijventerreinen in Nederland zijn nu vaak nog grijze plekken vol beton, asfalt en steen. Dat moet en kan anders. Daarom werkt IVN samen met ruim 30 andere partijen binnen het programma Werklandschappen van de Toekomst aan het vergroenen en verduurzamen van bedrijventerreinen. Vergroenen van een bedrijventerrein hoeft niet altijd groots te zijn, ook kleinere stappen helpen enorm. Met de toolbox ‘Groene oase op jouw bedrijventerrein’, kunnen vrijwilligers samen met bedrijven één of meerdere parkeerplaatsen omtoveren tot een biodiverse en kleurrijke plek. De toolbox is ontwikkeld met actieve IVN’ers uit het hele land.

In het webinar op maandag 8 juli hoor je wat dit concept inhoudt, hoe jij ermee aan de slag kan gaan en wat de link is met Werklandschapen van de Toekomst.

16.00 uur: Inleiding en welkom – Jan Dijstelbloem, directeur-bestuurder IVN
16.05-16.15 uur: Werklandschappen van de Toekomst en het vergroeningsconcept – Daphne Teeling, coördinator Werklandschappen van de Toekomst
16.15-16.25 uur: Welke kansen liggen er op bedrijventerreinen? – Robbert Snep, onderzoeker Groene Steden bij Wageningen University en Research
16.25-17.00 uur: Presentatie Toolkit: ‘Groene oase op jouw bedrijventerrein’
17.15 uur: Afronding

Voor wie?

  • (Actieve) IVN’ers vanuit IVN-afdelingen
  • IVN’ers die nieuwsgierig zijn naar dit aanbod binnen focusgebied ‘Werken’
  • Ook gemeentemedewerkers met interesse in vergoening van bedrijventerreinen en participatie zijn van harte welkom.

Ervaring met en kennis over (vergroening op) bedrijventerreinen is niet nodig.

Aanmelden
Meld je aan via het aanmeldformulier. Je ontvangt dan een aantal dagen van tevoren een Zoom-link in je mailbox.

Locatie
Online webinar
Kosten
Gratis
Deel dit: