Activiteit

Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid

zondag 12 november 2023 , 12:30 uur
Illustration

De nieuwe verkiezingen komen eraan en deze zijn belangrijker dan ooit.
Hitterecords worden alsmaar verbroken en we zien steeds meer calamiteiten in de hele wereld.

Klimaatverandering vereist veel rigoureuzere acties. Aan de andere kant neemt de ongelijkheid toe: een groeiend aantal mensen slaagt er niet meer in om de eindjes aan elkaar te knopen. Voedsel, onderdak en energie dreigen luxegoederen te worden.
Kortom, het kan en moet anders. De tijd dringt. Verandering vereist politieke visie en eenduidig beleid met scherpe en moedige keuzes. Alleen zo kunnen we de omslag naar een duurzame en rechtvaardige samenleving maken. Daarom gaan we zondag 12 november de straat op en nemen we deel aan de grote Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid. Vorige klimaatmars waren we met 40.000 mensen, nu naar 100.000? Neem iedereen mee die je mee kunt krijgen en help duidelijk te maken dat een nieuw kabinet het roer nog meer om moet gooien. De huidige richting is vaak goed, maar de snelheid van actie moet omhoog!
Uitnodiging: Ga mee op 12 november en loop met zo veel mogelijk mensen met ons mee!
πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘§We verzamelen om 12:30 uur aan de Oosterdokskade bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam voor de deur. Vanaf daar lopen we gezamenlijk richting de Dam en sluiten we ons aan bij de rest van de deelnemers.
β€’ Heb je al eerder met Urgenda meegelopen, bijvoorbeeld
tijdens de Climate Miles? Neem dan je vlaggetjes,
rugzakbeschermer of je eigen teksten mee als je die nog hebt!
β€’ Roep zoveel mogelijk anderen op om ook mee te lopen.
β€’ Meer informatie onder deze mail.
Graag tot ziens op 12 november

Met vriendelijke groet,
Marjan Minnesma


πŸ‘žπŸ‘ŸDe Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerking van Oxfam Novib, Fridays For Future Nederland, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Milieudefensie, De Goede Zaak en Transnational Institute!

Loop mee, help mee:

β€’ Urgenda verzamelt om 12:30 uur bij de OBA aan de Oosterdokskade. Om 13:00 uur sluiten we aan bij de rest van de mars op de Dam.
β€’ De definitieve route wordt later bekend gemaakt op klimaatmars.nl en op Facebook, Instagram en Twitter.
β€’ Je kunt de organisatie helpen door iedereen in je omgeving op te roepen. Ook is er een handige toolkit met teksten en plaatjes voor social media.
β€’ Ook kun je helpen door de organisatie van dit evenement te crowdfunden.

Locatie
Amsterdam
Urgenda verzamelt om 12:30 uur bij de OBA aan de Oosterdokskade. Om 13:00 uur sluiten we aan bij de rest van de mars op de Dam.
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: