Activiteit

Lezing Gerrit Hiemstra over de staat van het klimaat

donderdag 7 maart 2024 , 20:30 - 22:00 uur
Illustration

Verenigde Naties: Klimaatnoodtoestand
Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres roept overheden op de klimaatnoodtoestand uit te roepen. En alles te doen wat ze kunnen om een catastrofale opwarming van de aarde te voorkomen. Volgens de Milieuorganisatie van de Verenigde Naties kan alleen een ‘meedogenloos’ klimaatbeleid de opwarming van de aarde onder de 2 graden houden.

Na het succes van de 1e Goudse Klimaatavond op 19 januari jl. zijn we enorm trots op wat we met het vervolg gaan doen. Met het uitnodigen van een bekend en vertrouwd gezicht voor miljoenen Nederlanders, hopen we nóg meer mensen aan te spreken om naar deze Klimaatavond te komen. 

Gerrit Hiemstra
Gerrit Hiemstra is meteoroloog en was tot voor kort weerpresentator van het NOS Journaal. Hij weet veel van het klimaat, klimaatverandering en wat we kunnen en moeten doen om een ernstige opwarming van de aarde te voorkomen.

Extinction Rebellion
Extinction Rebellion is zeer begaan met het klimaat en de klimaatverandering. Wij moedigen overheden en bedrijven aan grote haast te maken met een doeltreffend klimaatbeleid. Dat doen we op verschillende manieren. Soms demonstreren we, soms blokkeren we een snelweg, soms een bedrijf. Deze keer hebben we een onafhankelijk wetenschapper uitgenodigd om inwoners van Gouda te informeren over de staat van het klimaat.

Onafhankelijk
Gerrit Hiemstra is een onafhankelijk klimaatwetenschapper. Hij heeft geen banden met Extinction Rebellion. Zowel Extinction Rebellion als Gerrit Hiemstra zelf hechten zeer aan zijn onafhankelijkheid.

Presentatie en vragen
Gerrit Hiemstra geeft een presentatie van een uur. Daarna is er een half uur waarin mensen in de zaal vragen aan hem kunnen stellen.

Kaarten
bestel je kaartje via de Schouwburg

 

Locatie
De Goudse Schouwburg
Kosten toelichting
10 Euro inclusief drankje na afloop. Kaarten via Goudse Schouwburg
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
omschrijving doelgroep 
Iedereen die meer wil weten over klimaatverandering
Deel dit: