Activiteit

Online - Steenbreek Expert Meeting - Verbeter de bodemkwaliteit

dinsdag 12 december 2023 , 15:45 - 16:30 uur
Illustration

Stichting Steenbreek organiseert in 2023 maandelijks een online expertmeeting. In drie kwartier tijd word je door een expert bijgepraat over een actueel onderwerp. De items die aan bod komen zijn divers en gericht op professionals, maar ook toegankelijk voor andere geĆÆnteresseerden.

Een vitale bodem met een rijk bodemleven heeft een grote maatschappelijke en economische meerwaarde. Om deze meerwaarde inzichtelijk te maken, werkte Onder het Maaiveld de afgelopen jaren aan een waarderingssysteem voor de bodem. Hoe hoger de score, hoe gezonder de bodem en hoe meer deze waard is.

Zoals bij het Energielabel voor woningen moet het waarderingssysteem mensen aanzetten om de bodem beter te gaan beheren. Albert Vliegenthart van De Vlinderstichting leidde de ontwikkeling van het waarderingsmechanisme en laat zien hoe een (on)gezonde bodem eruit ziet en wat het allemaal oplevert. Ook geeft hij uitleg hoe organisaties zelf een overzicht kunnen maken van de waardes die interessant zijn, gekoppeld aan een advies. Zo kan de gebruiker zelf gaan handelen om de bodemkwaliteit te verbeteren. Lees meer.

Aanmelden

Meeting gemist? Na afloop kun je de Expert Meetings hier terugkijken

Locatie
Online
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: