Activiteit

Nationale Boomspiegelfeest 2023

za 30 sep 2023 - zo 8 okt 2023 , 8:00 - 18:00 uur
Illustration

Van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober 2023 barst het Nationale Boomspiegelfeest weer los. 

Groen verkoelt en houdt water vast, het is fijn voor insecten en ziet er ook nog eens mooi uit. Lekker leven met meer groen dus! Elk jaar in oktober organiseert Guerrilla Gardeners het Nationale Boomspiegelfeest. Duizenden mensen in heel Nederland vergroenen in de eerste week van oktober de boomspiegels in hun straat. Alleen, met de buren of samen met de hele straat, wijk of stad.

Wil jij dit jaar ook de boomspiegels (de kale grond rond de basis van een boom) bij jou in de buurt vergroenen? Meld je dan gratis aan en ontvang de toolkit van de Guerrilla Gardeners met handige handvatten om aan de slag te gaan! We nemen je hierin helemaal mee in het proces rondom het aanleggen van een boomspiegel, helpen we je mee met het kiezen van de beplanting en nog veel meer. Samen maken we Nederland groen!

De gemeente Gouda doet ook mee met het boomspiegelfeest en deelt in samenwerking met de Tuinambassadeurs van Steenbreek tijdens de duurzame markt 40 pakketten met planten uit aan inwoners die het saaie stukje grond rond de stam van een boom willen opfleuren. Als u voor 11 september via het aanvraagformulier Boomspiegel een plantenpakket aanvraagt dan kunt u op 16 september op de duurzame markt een gratis pakket met planten ophalen. Meer informatie vindt u bij het project Boomspiegelfeest 2023.

Doe mee; samen maken we Gouda Groener!

Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op za 30 september 2023. Beëindigd zo 8 oktober 2023

Deel dit: