Activiteit

Online - Steenbreek Expert Meeting - Maai Mei Niet!

dinsdag 18 april 2023 , 15:45 - 16:30 uur
Illustration

Stichting Steenbreek organiseert in 2023 maandelijks een online expertmeeting. In drie kwartier tijd word je door een expert bijgepraat over een actueel onderwerp. De items die aan bod komen zijn divers en gericht op professionals, maar ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden.

18 april – Maai Mei Niet
Door gras maar om de 4 weken gefaseerd te maaien, krijgen kruiden en bloemen kans om te groeien en vinden bijen, kevers, vlinders en hommels meer voedsel. De campagnetitel Maai Mei Niet slaat op het advies voor tuinbezitters om in de maand mei het gazon of een deel ervan niet of minder te maaien; voor gemeenten is de campagne bedoeld om meer bewustzijn te kweken door te maaien middels ecologisch maaibeleid.

Gemeenten spelen een belangrijke rol bij het verhogen van de biodiversiteit, middels bermen en groenstroken in de openbare ruimte die zich over vele duizenden kilometers uitstrekken: circa 140.000 kilometer bij wegen, 17.500 kilometer bij dijken en ongeveer 3000 kilometer bij spoor.

Yacine Ryckebusch is tuinexpert bij Velt. Yacine licht enkele tips toe hoe je commentaren van burgers kan vermijden op het anders beheerde openbaar groen. Ze gaat dieper in hoe je met bloembollen langer gras kan verfraaien geïllustreerd met heel wat praktijkvoorbeelden.

Aanmelden

Kijk hier de meeting terug

Locatie
Online
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: